Сезон свят уже розпочали

Насичену зимову програму заходів для своїх підопічних підготував Міжнародний благодійний фонд «Діти Чорнобиля за виживання».

– Розпочали з доброчинної акції для дітей з особливими потребами, яку провели в Палаці культури та мистецтв СБУ, – розповіла президент Фонду Людмила Закревська. – Ми запросили сюди понад п’ятсот дітей-інвалідів з усіх регіонів України. Для багатьох із них це не тільки нагода побувати в столиці, а й можливість поспілкуватися з однолітками. Адже, на жаль, у нашому суспільстві такі діти майже не ходять до дитячих садків, шкіл. Їхнім навчанням та розвитком займаються мами. Треба було бачити, як радісно дітки заходять до глядацької зали, як запально аплодують акторам.

Зробити дітям свято допомогли дорослі – Українська православна церква Київського патріархату та католицька громада з іспанського містечка Хібралеона, яку очолює народний посол України в Іспанії священик дон Дієго Суарес Моро. Спонсори подарували дітям цукерки, мандарини, солодкі  напої. Київський вітамінний завод доставив свої дарунки.

Інша важлива подія місяця – початок відбіркового туру другого Всеукраїнського фестивалю дитячої творчості «Пісенний сад». Він відбудеться в кілька етапів.

Фінал фестивалю буде приурочено до двадцятих роковин чорнобильської трагедії і проведено навесні наступного року. Нагорода для лауреатів – поїздка до Італії. Отже запрошуємо талановитих дітей до участі в конкурсі і просимо меценатів допомогти їм.

Завершимо перший зимовий місяць, звичайно, святом біля ялинки. За два дні до Нового року, 29 грудня, проведемо його разом із колективом Молодого театру, який підготував спеціальну дитячу виставу. Для 350 дітей із малозабезпечених сімей чорнобильців Київщини це буде день розваг, веселощів та подарунків.