Русанівські сади свого доб’ються

Учорашня сесія Київради мала відбутися під гаслом презентації міського бюджету-2006 та програми соціально-економічного розвитку. Проте Верховна Рада, «прокотивши» держбюджет, внесла корективи і в роботу столичного парламенту. Знову його наступне засідання перенесено. Тепер презентація бюджету відбудеться 22 грудня.

А гаслом учорашнього засідання стала протестна акція жителів Русанівських садів під вікнами мерії. Ми вже повідомляли, у чому полягають їхні претензії («Вечірній Київ», 14 грудня). І наміри пікетувати Київраду вони здійснили. Після нашої публікації депутат Даніель Карабаєв від імені своєї фракції подав на ім’я міського голови протест на ухвалу, де йшлося про виділення під забудову 70 гектарів території Русанівських садів. До порядку денного було включено питання внесення змін до того рішення Київради.

Олександр Омельченко вийшов до пікетувальників, які висловили йому свої претензії. Міський голова прийняв рішення одразу – 20 чи 21 грудня він приїде до жителів садів, зустрінеться з головами усіх 43 садівничих кооперативів і обговорить із ними ситуацію. «Рішення буде прийнято на користь киян», – зазначив Олександр Омельченко. Тож депутати розглянуть конфліктну ситуацію на наступній сесії, коли міський голова доповідатиме про результати поїздки на сади.

Учорашнє засідання проходило спокійно і швидко. Земельних питань у порядку денному не було, як і приводів сперечатися з цього. В основному вносили зміни до попередніх ухвал про бюджет-2005 та програми соціально-економічного розвитку. Створили санаторій-профілакторій «Тетерів», затвердили міську комплексну програму «Турбота» на 2006-2010 роки.