Попрощалися з Михайлом Головащенком

Перестало битися серце великого подвижника на ниві української духовності, музикознавця-журналіста, заслуженого діяча мистецтв України Михайла Івановича Головащенка. Близько 50 років він працював у редакції газети «Культура і життя». Був членом трьох творчих спілок – Всеукраїнської музичної, журналістів, театральних діячів.

Протягом свого довгого й плідного творчого життя Михайло Головащенко воскресив десятки славних українських імен. Він автор книжок «Олександр Мишуга», «Соломія Крушельницька», «Модест Менцинський», «Михайло Роменський». Його зусиллями перевидано в Києві книжки «Кобза і кобзарі» В.Ємця, «Мазепа» А.Єнсена, «Історія української держави XX століття» І.Нагаєвського та інші.

Ще зовсім недавно, у квітні, Михайло Іванович, наставник нашого головного редактора, який після закінчення університету прийшов працювати до очолюваного Головащенком відділу у газеті «Культура і життя», був у колі багатьох вечірківців на одному з редакційних свят. А 20 жовтня «Вечірній Київ» вмістив рецензію письменника Валентина Чудного «Талант, який належить століттям» про нову книжку Михайла Головащенка «Олександр Мишуга – король тенорів». І ось його не стало. Земля пухом видатному музикознавцеві, патріотові України, якого любили і шанували колеги, друзі, читачі...