Призів стає більше

У великому залі дитячої школи мистецтв №5, що на Оболоні, відбулось урочисте відкриття Четвертого Київського міського конкурсу юних піаністів імені Володимира Пухальського.

Уже традиційний конкурс цього року зібрав 90 учасників, із них 43 представлено в молодшій групі, 20 – у середній і 27 – у старшій. Переможців, які пройдуть два тури прослуховування, нагородять 21 грудня на закритті конкурсу.

Цьогорічна програма стала складнішою, аніж була раніше. Окрім того, що піаністи повинні зіграти класичні твори, вони мають виконати або ж твори сучасного дитячого композитора, або ж власні. Та й авторитетне журі на чолі з директором Київського вищого музичного училища імені Глієра Сергієм Волковим не потуратиме нікому. Адже переможці цього конкурсу потім перемагають і в інших престижних змаганнях (так, Антоній Баришевський і Костянтин Товстуха згодом перемогли і на конкурсі імені Володимира Горовиця).

Начальник відділу кадрів та навчальних закладів Головного управління культури і мистецтв КМДА Анатолій Деркач відзначив, що конкурс стає естафетним у київських районах. Так, якщо торік його приймав Дніпровський район, то цього року – Оболонський. Відповідно, кожен район намагатиметься якнайкраще провести це музичне свято, що найприємніше, – усміхається Анатолій Олександрович, – кожного року кількість призів і подарунків збільшується.