«Те, що робить жінку жінкою»

Так говорила про прикраси Габріель Шанель. Справді, без ювелірних прикрас не можливо уявити нашу сучасницю: бізнес-леді, VIP-жінку, гувернантку, лікарку, студентку, домогосподарку…

Інколи достатньо одягнути на шию низочку коралів чи ланцюжок з кулоном, як скромна сукня стане виразнішою, ефектнішою. Якось одна майстриня розповідала мені про такий випадок: її приятелька поїхала у відрядження до Москви і розкішних суконь, звісно, із собою не брала. А тут трапилася нагода піти до МХАТу. Жінка вагалася, адже у валізі лише такий собі костюмчик. Виручила її прикраса – дуже красивий гердан. Її ж колега, навпаки, передбачила вихід у світ, і прихопила з собою розкішну сукню. Однак почувалися вони на рівних, оскільки незвичайна прикраса привертала увагу.

Ювелірні прикраси – це не товар повсякденного вжитку, їх ми не купуємо навіть один раз на тиждень. Але треба знати, що коли й до чого слід надягати.

Тобто, існують правила носіння прикрас. Юнкам, наприклад, не варто навішувати на себе дорогі масивні ланцюжки, брошки, персні, сережки з дорогоцінними каменями. Їм до лиця буде модна нині біжутерія чи вироби із срібла. Тим, хто носить окуляри, ліпше відмовитися від важких кліпс і надягати скромні сережки.
Прикрашаючи пальці перснями, зважте, чи доглянуті ваші руки. І камінь тут може вам додати настрою. Великий цілитель аметист додасть упевненості, а смарагд допоможе при депресії. Але сережки із цим каменем можуть зробити зелені очі не такими виразними.

Як співають дівчата з «ВІА Гри», «кращі друзі дівчат – це діаманти». Не заведено вдень носити великі діаманти, вони більше пасують до вечірнього світла, люстр. Це ж стосується перлин, золотих та срібних прикрас. Але якщо ви одягнули блискучу сукню, то ніхто не помітить дорогих прикрас.

Наразі в моді браслети, причому їх люблять усі: від підлітків до солідних жінок. Зазвичай, їх носять на правій руці, ті, що з каменем, мають облягати руку, а у вигляді обруча чи ланцюжка – вільно звисати. На обох руках носять лише парні браслети. Раніше вважали, що носити одночасно срібні й золоті прикраси – це міщанство і несмак. Нині ж мода стала демократичнішою – носіть усе, але пам’ятайте про смак і доречність. Ювелірні прикраси – чудовий подарунок до Нового року, що вже не за горами.