Люди гинуть. Водії зникають

12 грудня о 16.45 легковий автомобіль збив двох пішоходів, що переходили дорогу по «зебрі» навпроти будинку, розташованого на вулиці Маршала Гречка, 22. Батько й донька одразу ж потрапили під колеса іншого легковика – «Волги». Чоловік помер на місці, а шестикласницю середньої школи №45 доставлено в Інститут нейрохірургії. Дівчинка перебуває в комі. На жаль, негідник, котрий наїхав на людей, з місця пригоди зник. Тож свідки цього трагічного й водночас ганебного випадку можуть зателефонувати за номером 483-70-64.

А вчора, приблизно о 9.10, на цій же «зебрі» постраждав чоловік пенсійного віку.

– Він із собачкою на повідку переходив дорогу, – свідчив водій однієї з іномарок Сергій. – Я й інші водії загальмували. Одначе ззаду вискочив мікроавтобус «Богдан» 455-го маршруту. Він різко прийняв ліворуч до бордюра, намагаючись проскочити пішохідний перехід. Звісно, з пішоходом не розминувся. Від зіткнення лобове скло «Богдана» тріснуло, а чоловік опинився на асфальті.

Переляканому водієві, втікати не було сенсу. Бо ж мав повний салон свідків. Щоправда, всі вони одразу розбіглися. Залишилася третьокурсниця Національного авіаційного університету Олена. Дівчина квапилася на залік з охорони праці та надання першої допомоги потерпілому. Залік студентка «склала» на місці ДТП, і склала на «відмінно». Потерпілим опікувалася, поки не прибула «швидка».

– Стояла в салоні «Богдана», – і раптом сильний поштовх. А потім побачила чоловіка на асфальті, – каже Олена. – Він лежав на спині й здавалося, вже не дихав. Із допомогою водія повернула його на бік, а потім і на живіт. З горла й носа полилася кров. Він закашлявся й почав дихати. Схоже, у нього не на жарт травмовано внутрішні органи.

У цьому випадку, безперечно, автоінспектори розберуться й зроблять відповідні висновки. Одначе цілком зрозуміло, що приїжджі водії, які працюють на столичних автошляхах, нехтують елементарними правилами дорожнього руху, аби якомога більше заробити грошей. На великій швидкості мчать через пішохідні переходи, не гальмують й на червоне світло. Як наслідок, кількість ДТП невпинно зростає. Є претензії й до шляховиків: треба піклуватись про збільшення кількості підземних переходів, укладання «лежачих» поліцейських…