«Мамбо №5» від Віктора Петренка

Уперше найтитулованіший український фігурист, олімпійський чемпіон, чемпіон Європи та світу Віктор Петренко представив у Києві льодове шоу «Ми – чемпіони» два роки тому. І за довгу перерву в нас скучили за фігурним катанням. А тому, коли наприкінці минулого тижня в київському Палаці спорту вдруге проходило льодове шоу Віктора Петренка, трибуни були заповнені вщерть. І це попри доволі дорогі квитки – 60 гривень і більше.

У передчутті задоволення глядачі, захопивши попкорн, чай та інші наїдки та напої, неквапно заповнювали трибуни. Так само неспішно займали свої місця у віп-секторі бізнесмени та іноземці – хто парами, хто родинами. У ложі почесних гостей, весело усміхаючись і вітаючись із знайомими, розташувалася Катерина Ющенко із доньками…

І от нарешті чемпіонське шоу почалося. Під шквал аплодисментів на лід вийшли ті, на кого з нетерпінням чекали шанувальники фігурного катання, – Олена Ляшенко, Філіп Конделоро, Олексій Урманов, Сурія Боналі, Марія Бутирська, Катерина Гордєєва, Євген Плющенко, Олена Бережна та Антон Сіхарулідзе, Марина Анісіна та Гвендаль Пейзера. І, звичайно ж, сам Віктор Петренко. Кожен вихід цих майстрів глядачі зустрічали оваціями. А виступали фігуристи невимушено, фантастично, неперевершено.

Відомі своїми неймовірними підтримками та емоційністю виступів Марина Анісіна та Гвендаль Пейзера спочатку представили свою варіацію «Зоряних воєн», а потім жагучим фламенко просто-таки викликали захват. Олена Бережна та Антон Сіхарулідзе показали, як треба танцювати на ковзанах під реп-музику. Виступи Філіпа Конделоро змусили затріпотіти не одне жіноче серце. Багато присутніх пам’ятали, як він позаторік подарував одній киянці палкий цілунок. Ось і цього разу не обійшлося без сюрпризів від пристрасного француза. А у відповідь одна з глядачок захоплено підняла його на руки.

Не меншу популярність серед жіноцтва мав і головний претендент на олімпійське золото в Турині Євген Плющенко. Особливо бурхливу реакцію викликав його «стриптиз» на льоду.

На коронний номер Віктора Петренка із його «напарницею» глядачі чекали з нетерпінням. «Мамбо № 5» сподобалось усім. А найбільше – дітлахам, які із зацікавленням дивилися на велику ляльку Тетяну, яка точно повторювала усі рухи Віктора.

До речі, в шоу взяли участь не тільки чемпіони, а й майбутні претенденти на високі звання. Свою майстерність продемонстрували кандидати до олімпійської збірної України з фігурного катання Віталій Данильченко, Аліна Дехтяр і Філіп Залевський та Ганна Задорожнюк і Сергій Вербило.

А ще в Києві відбулися два символічні дебюти. Уперше перед публікою вийшла на лід восьмирічна Вікторія – донька Віктора Петренка. І вперше на батьківщині своїх бабусі та дідуся виступив одинадцятирічний американець Матей Залеський.