Давні знайомі для «Києва»

Незнайомці – для «Азовмаша»

Українські клуби, вийшовши зі своїх груп другими, розраховувати на вельми сприятливий жереб таки не могли. Але дійсність виявилася ще суворішою, ніж очікувалося. «Вовки», за оцінками навіть незалежних експертів, опинилися в так званій «групі смерті», та й маріупольцям легкої прогулянки аж ніяк не «світить».

БК «Київ» у другому раунді, що триватиме з 13 грудня по 31 січня наступного року, змагатиметься з переможцем останньої євроліги ФІБА – російським «Динамо» із Санкт-Петербурга, турецьким «Фенербахче» та чеським «Німбурком». Минулого сезону турнірні шляхи уже зводили «вовків» із цією трійкою. Причому, кожний з опонентів може похвалитися перемогою над українським чемпіоном: росіяни – в єврофіналі, турки та чехи – в Києві. Щоправда, й наші земляки перегравали і турків, і чехів. Єдиний виняток – команда з берегів Неви: «Динамо» в семи попередніх зустрічах з українськими клубами (переважно – з «Азовмашем») здобуло сім перемог. Але тепер БК «Київ» отримав нагоду відквитати бодай частину турнірних боргів.

«Азовмаш» відкриває для нас Іспанію баскетбольну: йому протистоятиме славнозвісний «Хувентуд», а також зіграє з найсильнішим кіпріотським колективом АЕЛ і з російськими «Хімками». До речі, в останньому клубі працював свого часу литовець Римас Гірскис, нинішній наставник українського віце-чемпіона. До наступного раунду, чвертьфінального, вийдуть по дві команди з кожної групи (загалом їх – чотири). Чвертьфінали заплановано на кінець лютого. Фінал чотирьох – на 7,8 і 9 квітня.

Календар матчів за участю наших клубів: 13 грудня. «Динамо» – БК «Київ». 14 грудня. «Хувентуд» – «Азовмаш»». 20 грудня. «Київ» – «Фенербахче», «Азовмаш» – «Хімки». 10 січня. «Німбурк» – «Київ», «Азовмаш» – АЕЛ. 17 січня. «Київ» – «Динамо», «Азовмаш» – «Хувентуд». 24 січня. «Фенербахче»– «Київ», «Хімки» – «Азовмаш». 30 січня. «Київ» – «Німбурк», АЕЛ – «Азовмаш».