«Вовки» проти порушника спокою в українському баскетболі

Центральним у сьогоднішньому турі національної суперліги буде протистояння столичного БК і дніпропетровського «Дніпра».Чемпіон проти порушника спокою серед еліти, який минулого ігрового дня без особливих клопотів обіграв «бронзову» команду з одеського міста-порту Південний – апріорі цікаво й навіть певною мірою непередбачувано, хоча для вітчизняного баскетболу цей вислів поки що рідкісний і з цілком зрозумілих причин маловживаний.

«Дніпро» ніколи не вважався фаворитом. Так, міцний середняк, організований і честолюбний, але без високих турнірних амбіцій. Та й формувався він, як-то кажуть, за горезвісним залишковим принципом: виключно зі своїх вихованців, але не з перших номерів, яких зазвичай розбирали великі баскетбольні центри, а з тих, кому не дісталося вигідних пропозицій. Минулого сезону з юніорами плідно попрацював один із найперспективніших українських тренерів Андрій Шаптала. Коли він пішов, залишивши після себе непогано вишколений колектив, на капітанський місток повернувся багаторічний місцевий наставник Юхим Таслицький. Та тільки прийшов заслужений ветеран не сам, а з низкою досвідчених майстрів із інших регіонів, у тому числі й з першим у клубі чужинцем – литовським центровим Таутвідасом Лідекою. І «Дніпро», несподівано якщо й не для всіх, то для більшості в Україні, таки побіг! Попереднього туру в Дніпропетровську програв «Хімік». І програв аж тринадцять очок… «Нас порівнюють з минулорічним порушником спокою в суперлізі – «Сумихімпромом», – зауважив напередодні приїзду на гостини до київських «вовків» Юхим Таслицький. – Але вдаватися до категоричних висновків ще рано». Зрозуміти обережність фахівця неважко. Проте й чекати від сьогоднішнього матчу можна чимало. Порушник спокою – він і в Києві порушник…

10 грудня, субота: «Київ» – «Дніпро» (СК «Меридіан», 16.00), «Сумихімпром» – «Будівельник», «Кривбас» – «Одеса», «Пульсар» – «Азовмаш», «Політехнік» – «Черкаські Мавпи», «Маріуполь» – «Львівська політехніка». Турнірне становище лідерів: «Азовмаш» – 10 перемог (10 матчів), «Київ» – 9 (10), «Хімік» – 8 (10), «Миколаїв» – 7 (10), «Дніпро» – 4 (6).