Власова закохана в голос, Ендрю – в Україну

Після дворічної перерви на сцену повертається Євгенія Власова. І не сама – чотири пісні її нового проекту записано разом із вокалістом групи «Енігма» Ендрю Дональдзом.

Незважаючи на ямайське походження та екзотичний вигляд, зазвичай Ендрю співає про кохання. Батько Дональдза, професор теології, ознайомив сина ще в дитинстві з піснями «Бітлз». Виконуючи реґґі та європейські рок-балади, Ендрю випустив кілька успішних альбомів, які продали у всьому світі накладом до трьох мільйонів копій. У середині 90-х років засновник групи «Енігма» Міхаел Кретю запросив Ендрю стати її вокалістом. Група ж «Енігма» має по всьому світу дев’ять мільйонів копій проданих альбомів.

Уперше Ендрю приїхав до Києва у червні цього року на запрошення Дмитра Костюка, продюсера Євгенії Власової. Саме ця людина є ідеологом та одним із продюсерів найприбутковішого артиста на території СНД – групи «Віа Гра». «Женя сама запропонувала ідею дуету з якимось західним виконавцем, – розповідає Дмитро. – Я підтримав її, і ми запросили саме Ендрю Дональдза, адже його творчість уже на той час була симпатична Євгенії. Ми надіслали Ендрю записи Власової, і він теж був у цілковитому захваті від її голосу. Контракт про запис чотирьох композицій підписали у травні». Роботу в студії вели влітку та тримали у таємниці, а продовжили зараз, на початку грудня. Планується також зняти відеокліп на одну із спільно записаних пісень. «Не стверджуватимемо, що ролик буде на телеканалах усього світу, – каже Дмитро Костюк. – Українські музиканти, які розповідають про такі грандіозні та глобальні плани, як правило, кажуть неправду».

Теоретично новий альбом Євгенії Власової, на якому буде представлено і чотири пісні, виконані з Ендрю, має вийти навесні, а спільний концерт можливий лише наприкінці наступного року. Загалом, Євгенія Власова, хоч і була відсутня на сцені два роки, не поспішає, віддаючи натомість належне якості роботи, і ще – «прислуховується» до… власного натхнення. «Творчий процес – річ непередбачувана, – розповідає Євгенія. – Навіть не знаю, якою мовою буде записано більшість пісень у альбомі, можливо, навіть японською чи китайською, хоча остання й не надто милозвучна. Композиції з Ендрю, звісно, написано англійською, бо, якби він спробував співати українською, це було б дуже смішно. До речі, дуже люблю акапельно співати українські народні пісні – можливо, щось подібне буде і в новому альбомі. Загалом, я буваю дуже різною. Настрій змінюється щохвилини, і я хочу, аби це було помітно і в моїй творчості».
Євгенія, як відомо, народила дитину. Каже, що не могла довірити малюка навіть відповідальній няні, але все ж, коли дитині виповнився рік, зрозуміла, що настав час знову виходити на сцену. «Материнство дуже затягує», – каже Євгенія. Та власне звичне амплуа їй здалося не надто актуальним. «Тож вирішила змінити напрям творчості, але річ у тому, що рок-музику а-ля «Рамштайн» мені виконувати не хотілося. Коли почула вокал Ендрю Дональдза, то закохалася в цей голос. Мені направду близьке те, що робить цей артист. Ендрю, до речі, одразу закохався в Україну, тільки-но приїхав сюди, хоча наша країна й досі залишається для нього загадкою».

«Я не боявся приїздити в Україну, тому що на моїй рідній Ямайці, особливо в місті Кінгстон, жити набагато небезпечніше, – розповідає Ендрю, – там постійно воюють між собою політичні партії, і через це гинуть люди. До речі, ямайське життя схоже на українське своїм не надто інтенсивним темпом. У вас мені найбільше до вподоби дівчата».

Євгенія Власова погоджується з Ендрю – мріє про дует ще з якоюсь українською співачкою.