Карпачова зруйнувала те, що зробила

Учора активісти Громадянської партії «Пора» рушили до офісу Уповноваженого Верховної Ради України з прав людини, щоб висловити недовіру Ніні Карпачовій та вимагати її відставки. Проте на східцях офісу їх уже чекали десятка з півтора «братчиків» з гаслами на підтримку уповноваженої.

Члени «Пори» поводилися вельми стримано, облаштувавшись поруч і висловлюючи свої вимоги. Член політради Андрій Юсов зокрема зазначив: коли у виборчому списку одного блоку з’явилися прізвища Святослава Піскуна та Ніни Карпачової, для «Пори» стало зрозумілим, чому українська влада досі не виконала обіцянки, що «бандити сидітимуть у тюрмах». Чи не перетворився нині інститут Уповноваженого з прав людини на своєрідне прикриття для криміналітету? – запитують активісти «Пори». Вони вибудували біля офісу символічний «дах», прикрасивши його знімками відомих в Україні людей.

Також Всеукраїнська асоціація громадських правозахисних організацій «Українська Гельсінська спілка з прав людини» вважає, що Ніна Карпачова має скласти з себе повноваження омбудсмена. Про це заявив на вчорашній прес-конференції голова правління Спілки Євген Захаров. Він заявив, що, вирішивши зайнятися політичною діяльністю, Карпачова порушила два визначальні принципи Уповноваженого з прав людини: неупередженості й незалежності. «Цим вчинком вона фактично руйнує те, що зробила», – додав Захаров.