Перевірок – менше, але порушень побільшало

На засіданні колегії Контрольно-ревізійного управління в Київській області підбито підсумки роботи за 9 місяців 2005 року.  Ревізіями та перевірками було охоплено 872 підприємства, установи та організації, а також фінансових та матеріальних ресурсів на суму майже 6,7 млрд. гривень.

Як зазначив начальник управління Г.Дмитренко, на жаль, в області не відбувається суттєвого покращення стану фінансово-бюджетної дисципліни. Не останню роль відіграло падіння ефективності менеджменту управління об’єктами господарювання. Саме про це свідчить погіршення фінансового стану багатьох підприємств.

Зокрема, за 9 місяців виявлено порушень, які призвели до втрати фінансових і матеріальних ресурсів на загальну суму 29,2 мільйона гривень, що майже утричі більше, ніж за весь минулий рік. Із початку року КРУ в Київській області зменшило кількість перевірених об’єктів на 20 відсотків, а обсяг виявлених у бюджетних установах порушень збільшився на 327,55 тис. грн.,  зокрема й сума нецільового використання бюджетних коштів збільшилася в 3 рази.

За результатами ревізій та перевірок, проведених у січні – вересні 2005 року, складено 378 протоколів про адміністративні правопорушення, 35 протоколів  передано до суду.

Прес-служба КРУ в Київській області