Музичну академію оглушили

Із проханням припинити щотижневі масові шоу-акції на майдані Незалежності, Хрещатику, Європейській площі та біля арки Дружби Народів звернулася до Київської міської державної адміністрації Національна музична академія України імені П.І. Чайковського.

Провідний мистецький навчальний заклад у галузі музичної освіти – НМАУ ім. П.І. Чайковського – розташовано на центральній площі столиці і певною мірою є її візитівкою. Однак різноманітні рекламні акції, молодіжні музичні шоу, дискотеки, що проходять із використанням звукопідсилюючої апаратури, заважають навчальному процесу та функціонуванню Великого залу академії. Адже тут проходять виставки Оперної студії, а наразі концерти та музичні проекти форуму «Чайковський-Фест», згоду на участь у якому дали всесвітньовідомі музиканти: Володимир Крайнєв, Юрій Башмет, Євгенія Мірошниченко, Богодар Которович та інші.

Ректорат, вчену раду, професорсько-викладацький склад, студентів академії хвилює те, що раніше розважальні акції на майдані Незалежності проходили один раз на місяць, а тепер – щосуботи і неділі. Таким чином, під час їх проведення навчальний заклад перетворюється на заручника масової «вакханалії», де стіни і колони обписуються нецензурними словами та різними гаслами. Справляються учасниками гулянь, на жаль, й інші потреби.

«Вважали б за доцільне створити у центральній частині міста, як це не раз пропонувалося в адміністрації та на сесіях Київради, спеціальну зону відпочинку. Просимо заборонити проведення гучних акцій, що лише розбещують молодь міста, спонукаючи її до масового вживання спиртного, яке «рікою ллється» з численних торговельних яток, куріння та вживання різних наркотичних речовин», – звертаються до київського мера.

Також представники НМАУ ім. П.І.Чайковського вимагають заборонити паркування автотранспорту на вулиці Грушевського біля центрального входу до академії, бо це перешкоджає навчальному процесу.

«Для організації та проведення галасливих акцій потрібно виділити спеціальне місце, подалі від житлових масивів та центру Києва». Таку пропозицію підтримують і жителі центральної частини міста, які вважають ці акції порушенням своїх прав на нормальні умови життя. Надіслали і вони свої вимоги до Київради: «Заборонити проведення на Хрещатику, майдані Незалежності та Європейській площі концертів, виступів, рекламних, розважальних, політичних, релігійних акцій, радіо- і телетрансляцій із використанням гучномовців! Заборонити вуличну торгівлю! Заборонити освітлення прожекторами вікон житлових будинків!»