Застуду лікує... сніг

За сирої зимової погоди застуду підхоплюють саме ті, хто рідко виходить із дому. Причина – віруси, які при підвищеній вологості буквально розквітають у теплих закритих приміщеннях.

Дивно, але американські фахівці встановили, що в тих штатах, де випадає сніг, населення потерпає від застуди рідше, аніж люди, які весь рік насолоджуються теплим сухим кліматом. Сухе атмосферне повітря в поєднанні з кондиційованим повітрям приміщень спричиняє сухість носових проходів і вони стають дуже вразливими для вірусів.

Запобігти застуді, на жаль, не можуть навіть великі дози цілющого вітаміну С. Однак, як вважає американський фахівець із проблем профілактики Еліот Дік, він значно полегшує її симптоми. Під час проведеного ним дослідження пацієнти, які приймали великі дози вітаміну С упродовж двох тижнів, уже на третій день не помічали свою застуду – настільки слабо вона проявлялася. А за два тижні позбавлялися хвороби зовсім.

Підвищити опірність організму до захворювання цілком до снаги кожному. Починати бажано було б ще ранньої осені. Та не пізно й зараз. Отож: обов’язково робіть ранкову зарядку, обтирайтеся або обливайтеся холодною водою, особливо корисний самомасаж. Уранці, до роботи, і ввечері, повернувшись додому, ходіть по квартирі босоніж. Щодня намагайтеся по 2-3 години бувати на свіжому повітрі, найкраще в парку чи лісі.

Їжте щодня 400-500 г свіжих фруктів і стільки ж овочів. Вельми цінні соки з них.

Під час спалаху грипу тричі на день вживайте по 0,5 г аскорбінової кислоти, не забувайте про цибулю і часник.