Звинувачення для обвинувача

Представники Бориса Березовського звинувачують Миколу Мельниченка у фальсифікації розшифровки одного з компроматних записів, на підставі якого Олександр Єльяшкевич отримав притулок у США.

Вони скликали журналістів учора, тобто наступного дня після прес-конференції екс-охоронця, і його соратника в боротьбі проти кучмізму, екс-депутата Єльяшкевича. Зазначимо, невдалої прес-конференції, на якій Микола Мельниченко лише роздратував присутніх голослівними звинуваченнями, зокрема й журналістів, і відсутністю жодної конкретної відповіді на поставлені запитання.

Олександр Гольдфарб і консультант Фонду громадських свобод Юрій Фельштинський повідомили, що вони мають аудіо-файл, на якому не звучить наказ Кучми розправитися з Єльяшкевичем. А саме в цьому екс-президента звинувачував Мельниченко під присягою в США.

Гольдфарб повідомив, що цей запис вони передали до Генпрокуратури разом із усіма дисками, які 2002 року їм надав Мельниченко. Представник Березовського зазначив, що крапку в цій історії має поставити експертиза, і що Мельниченко повинен стати перед судом США за брехливі свідчення під присягою. Мовляв, без такого обману екс-депутат не отримав би там політичного притулку.

Водночас представники Березовського не піддають сумніву того, що можна почути в оригіналах записів. Фальсифікувалися роздруківки, копії плівок, вважають звинувачувачі Мельниченка.

До речі, Юрій Фельштинський сумнівається, що екс-охоронець самостійно зважився на такий ризик, як прослуховування президентського кабінету. Такого висновку дійшов після тривалого спілкування з Мельниченком. Він людина нерішуча. Підтвердженням цього є і той факт, що довго не міг зважитися дати свідчення правоохоронним органам. І через це, може статися, що з категорії свідків Мельниченко перейде до категорії звинувачених.