Долучіться до благородної справи

Колектив редакції газети «ФАКТЫ» звертається до всіх із проханням взяти участь у всеукраїнській акції зі збору коштів на придбання сучасного апарата гамма-ніж, який безболісно руйнує пухлини і метастази у головному мозку. Газета «ФАКТЫ» вирішила допомогти Інститутові нейрохірургії ім.А.П.Ромоданова АМН України в цій важливій справі. Без гамма-ножа в Україні щорічно гине майже півтори тисячі людей, а ті, кому нейрохірурги намагаються допомогти доступними нині методами, після лікування нерідко стають інвалідами.


Лікування за допомогою гамма-хвиль безпечне і не спричиняє ускладнень. Ця процедура безкровна, не вимагає анастезії, трепанації черепа і безпосереднього втручання в мозок, триває не більше години, а потім людина може йти додому і навіть виходити на роботу.


Вартість лікування одного пацієнта за допомогою гамма-ножа за кордоном становить 10-12 тисяч євро. Зрозуміло, що в Україні мають змогу на такі витрати одиниці. Апарат же коштує п’ять мільйонів євро.

15 років тому в Чехії жителі самі зібрали гроші і купили гамма-ніж. Нині вони допомагають українським громадянам: у чеській клініці безоплатно лікують десять українських дітей на рік. Завдяки залученню всіх громадян зможемо повторити досвід чехів.

Читачі «ФАКТОВ» уже зібрали 200 тисяч 64 гривні, але без істотних внесків збір коштів може розтягнутися на довгі роки. Тому просимо всіх, хто має змогу, долучитися до цієї акції і надати посильну допомогу.

Кошти можна надсилати:

Інститут нейрохірургії ім. А. П. Ромоданова АМН України р/р 35226009000051, банк УДК в м. Києві, МФО 820019, КПК 6561020/2, ЄДРПОУ 02011930
Для придбання апарата гамма-ніж.