Партійний список НСНУ ще може змінитися

Оскільки Олександр Омельченко увійшов до списку Народного союзу «Наша Україна» під третім номером, то виникає логічне запитання: чи візьме він у такому разі участь у виборах мера, чи таки балотуватиметься до Верховної Ради? Про це ми запитали у заступника Київського міського голови Володимира Ялового. Він відповів так:

 – Своїм рішенням НСНУ продемонстрував повагу до мера Києва. Відверто кажучи, я не мав змоги поставити це запитання Олександрові Олександровичу. Проте я вважаю, що він усе-таки піде на вибори Київського міського голови. А що стосується партійного списку Народного союзу, то він може змінитися, адже попереду ще об’єднуючий з’їзд блоку Віктора Ющенка.

Логіка дій Мінфіну незрозуміла

Прокоментувати рішення Вищого адміністративного суду щодо призупинення повернення боргу з державного бюджету київській громаді ми попросили заступника Київського міського голови – секретаря Київради Володимира Ялового.

– Про рішення Вищого адміністративного суду нам стало відомо у понеділок, хоча це рішення було ухвалено ще на тому тижні. Суд цей новий, молодий. Моє припущення: на нього здійснюють певний адміністративний тиск з боку державних структур, – сказав Володимир Яловий. – Вважаю так тому, що аргументація рішення суду досить непереконлива, особливо, якщо врахувати те, що 30 листопада Закарпатській області той же Мінфін постановив повернути 13 мільйонів гривень. Київська громада так само має право на повернення своїх 972 мільйонів. Через виконавчу службу Києву вже повернуто частину додаткової дотації (близько 500 млн.). Їх уже навіть витрачено. Ми прозвітуємо киянам, куди саме і скільки. Можу сказати, що ці кошти розподілено між бюджетними установами, перед якими столична скарбниця мала заборгованість, – метрополітеном, об’єктами сфери культури та освіти. Нині йдеться про недоотримання ще близько 400 мільйонів гривень.

Якщо ж тут і справді стають на заваді серйозні проблеми у державному бюджеті, – продовжив пан Яловий, – то треба було б чесно і відверто сказати: «Шановні кияни! Ви вже більшу частину боргу взяли. Визнаємо ваше право на 972 мільйони, це наш перед вами борг. Однак просимо дозволу повернути гроші пізніше, бо зараз не маємо такої змоги». Це було б чесно і порядно. Те, що відбувається нині, – не витримує жодної критики.

Інф. «ВК»