«Сватають» у військо

Як відомо, з 2009 року в 140-тисячному українському війську мають бути лише контрактники. Але набрати в армію потрібну кількість професійних солдатів і сержантів – справа не з простих. Насамперед через соціальні проблеми (наприклад, низьку заробітну платню). Тому треба шукати нові підходи.

Командування 79-го окремого аеромобільного полку, який дислокується в Миколаєві, нещодавно провело акцію «Запишись у солдати». У найбільш людних місцях обласного центру було встановлено намети, біля яких перебували десантники. Вони надавали всім охочим детальну інформацію про умови проходження військової служби за контрактом. Досвідчені офіцери розповідали про користь і перспективи служби у Збройних силах.

Увечері біля одного з наметів десантники розгорнули пересувний інформаційний центр. На екрані кілька разів продемонстрували документальну стрічку про 79-й полк.

Заступник командира частини із гуманітарних питань полковник Геннадій Коваленко сказав, що хлопців здебільшого цікавило як потрапити до миротворчих місій. Воно й зрозуміло, там більше платять.

– Але, – зазначив офіцер, – ми продовжуватимемо свою пропагандистсько-агітаційну роботу для укомплектування нашої частини.

А тим часом про професійний розвиток сержантського корпусу (йдеться про сержантів-контрактників) піклуються у вітчизняних Повітряних силах. І запрошують для обміну досвідом навіть фахівців із США. Днями у Вінниці, де розміщено командування Повітряних сил, перебувала американська делегація на чолі з полковником Ренделом Вільямсом. Під час зустрічі обговорено програму розвитку професіонального інструкторсько-викладацького складу в сержантських школах ПС.