Визначено адреси зовнішнього тестування

Як повідомляв «Вечірній Київ» за 29 листопада, наступного року вищі навчальні заклади України перейдуть на нову форму оцінювання знань випускників середніх шкіл – так зване зовнішнє тестування.

Недавно стало відомо, що вже визначено,  вищі навчальні заклади яких областей практикуватимуть нову форму оцінювання. Абітурієнти Хмельницької та Чернігівської областей, які мають намір вступати на навчання за державний кошт, у відповідних центрах зовнішнього аудиту складатимуть ці тести. Причому в одній області вступники писатимуть тести на спеціальних аркушах паперу, а в другій – за допомогою комп’ютера, з якого результати надходитимуть електронними комунікаціями на відповідний сервер.

Система зовнішнього тестування, на думку віце-прем’єр-міністра України В’ячеслава Кириленка стане основою для викорінення корупції у вищій та середній школі, оскільки ні окремий учитель, ні школа, ні приймальна комісія жодним чином не зможуть вплинути на його результати. Сам процес і результати тестування перебуватимуть під суворим контролем відповідної державної інституції, яку найближчим часом буде створено згідно із спеціальною постановою уряду. Вона підпорядковуватиметься  Міністерству освіти і науки України.