Перемога у Берліні

Всеукраїнський благодійний Фонд Надії і Добра з 2001 року реалізує програму «Діти – надія України», спрямовану на підтримку талановитих, обдарованих дітей, допомогу в становленні та розвитку молодих талантів, збереження національних культурних традицій, популяризації українського мистецтва, зміцнення позитивного іміджу нашої країни за кордоном.

У липні відбувся міжнародний дитячий фестиваль «Змінимо світ на краще!» Однією з кращих на ньому цього року була делегація Німеччини. Юні журналісти та артисти театральної студії «Телекомпашка» (Берлін) яскраво розповіли про свою країну. Під час фестивалю діти знайшли чимало друзів у різних країнах, домовилися про нові зустрічі. Як відлуння фестивалю на адресу Фонду Надії і Добра надійшло запрошення від організаторів Міжнародного фестивалю виконавців популярної пісні «Berliner Perle» з пропозицією взяти участь у ньому українським колективам.

Конкурс щойно завершився у Берліні. Право представляти нашу країну на конкурсі здобули гурт «Абсолют» (Луганськ) та юна співачка з Івано-Франківської області Ольга Ошитко, які стали переможцями щорічної програми «Хай здійсняться дитячі мрії». Вони й на берлінському фестивалі не залишилися без призових місць.

Валентина Довженко, голова правління Всеукраїнського благодійного Фонду Надії і Добра, за підтримки якого діти взяли участь у конкурсі в Німеччині, привітала переможців. Вони поділилися своїми враженнями від конкурсу, творчими планами.