50-разовий квиток

Від учора в касах Київського метрополітену почали продавати безконтактні картки для проїзду в підземці. Про це повідомив прес-секретар метрополітену Олександр Суботін.

Карток виготовлено кілька тисяч. Кожну розраховано на 50 поїздок вартістю по 50 копійок. Одночасно продають проїзні та жетони на місяць. Щоправда, у вартість картки внесено її заставну ціну – 7 гривень, але користуватися нею можна буде 10 років. При цьому можна не слідкувати за числом місяця, а контролювати лише кількість поїздок. Якщо нова послуга пасажирові не сподобається, картку можна повернути і отримати її заставну вартість (з урахуванням амортизації).

Наша газета неодноразово розповідала про нововведення. Досі безконтактними картками користувалися лише співробітники підземки – то було тестування системи. Хоча й тепер експеримент триватиме, але вже за допомоги пасажирів автоматизована система проходу пройде «перевірку битвою». У вересні-листопаді 2006 року Київський метрополітен планує повністю перейти на оплату проїзду за допомогою безконтактних карток і жетонів, тоді проїзні на місяць зникнуть із продажу.