Автобусам заглядають між колеса

Упродовж кількох днів столична держадміністрація проводила профілактичні заходи, спрямовані на покращення порядку на автошляхах. Співробітники ДАІ затримали трьох водіїв, реєстраційні документи яких викликали певний сумнів, виявлено 30 автомобілів, що не пройшли технічний огляд, затримано два викрадені легковики.


За два дні зареєстровано близько 3000 порушень. Зокрема, 741 факт порушення швидкісного режиму, 391 проїзд на заборонений сигнал світлофора, 7 порушень правил проїзду залізничних переїздів. Правоохоронцями затримано 82 водії, що перебували в нетверезому стані, покарано 145 пішоходів, котрі ігнорують безпеку на дорозі.

– Столичне ДАІ й надалі планує регулярно проводити такі рейди, – каже співробітник відділу профілактики столичної ДАІ Олександр Ковалевський. – Саме таким чином ми розраховуємо зменшити кількість аварій на шляхах, які, на жаль, трапляються й через недостатньо оптимальні погодні умови – туман, ожеледицю. Окрім цього, заплановано кілька спеціалізованих операцій. Зокрема, два дні тому, з метою прискіпливого контролю технічного стану автобусів та їх готовності до експлуатації, розпочалася операція «Перевізник – зима-2005». Цей захід проводиться разом із Міністерством транспорту та медиками столиці.


*  *  *

У суботу близько 9-ої години ранку на перехресті вулиць Трутенка та Леніна, що в селі Жуляни, зіштовхнулися автомобілі «сеат» та «шевроле». У результаті ДТП загинула пасажирка «сеату» – невідома жінка віком близько 30 років. Обидва водії з численними травмами доправлені до міської лікарні №17. Деталі пригоди встановлюються слідчими.