Обманюють і в супермаркетах

У Департаменті у справах захисту прав споживачів уважно розглянули статтю «Рахуйте гроші біля каси», опубліковану у «Вечірньому Києві». Т.в.о. першого заступника директора департаменту М.Фролов, зокрема, повідомив, що для комплексного контролю за роботою торговельної мережі міста регулярно проводяться перевірки.

Так, упродовж дев’яти місяців нинішнього року виявлено 80 фактів обману покупців, у тому числі 32 випадки зафіксовано у магазинах. Минулого місяця таке неподобство виявлено на ринку ТОВ «ТД «Дніпро» на бульварі Кольцова, 12, на торговельному майданчику ТОВ «Форест Груп», що на вулиці Кіото, 10. У «Великій кишені» ТОВ «Квіза Трейд» на Печерській площі, 1 обважували покупців, які купували ковбаси та м’ясні вироби. Обрахунок становив 5,31 грн. У «Фуршеті», що на вулиці Бориспільській, 9, недоважили ковбасу.

На підставі заяв споживачів перевірено роботу супермаркетів ТОВ «Караван» (вул. Лугова, 9), «Русь» (пр-т Героїв Сталінграда, 36-А), ЗАТ «Центральне»
(пр-т Перемоги, 47), «Білла» (пр-т Маяковського, 85), а також мережу магазинів «Велика кишеня», «Фуршет», «Сільпо». Упродовж жовтня за обман покупців притягнуто до адміністративної відповідальності вісім осіб і накладено штрафів на 1,6 тисячі гривень.