Готовність творити добро

Уже стало доброю традицією для Генеральної дирекції з обслуговування іноземних представництв (ГДІП) організовувати екскурсії для дружин іноземних дипломатів, акредитованих в Україні.

Проте їм пропонують не лише розважальні поїздки. Навідуються іноземні гості й до соціальних закладів. Як от днями, коли ознайомлювалися з роботою територіального Центру соціального обслуговування населення Солом’янського району столиці.

Ніна Тарасюк, дружина міністра закордонних справ разом із директором Центру Галиною Вітавською на правах господинь мали змогу продемонструвати іноземним гостям специфіку роботи соціальних працівників, умови праці та зарплата яких, на жаль, ще дуже поступаються західним.

– Однак той ентузіазм, з яким тут трудяться, свідчить, що матеріальна винагорода – не головне, чим керуються соціальні працівники, – зазначила пані Вітавська. – Та інакше й не може бути, адже робота з незахищеними категоріями, опіка престарілих, хворих дітей та інвалідів потребують душевного тепла і готовності творити добро.

Дружини дипломатів пригощали дітлахів солодощами та фруктами. Також обіцяли залучити до благодійності й своїх чоловіків.

– Ці дитячі очі я пам’ятатиму довго, – сказала Сюзанна Келлер, дружина посла Королівства Нідерландів. – Сподіваюся, що мій чоловік знайде кілька голландських підприємців, які зможуть якось допомогти цим людям, якими опікується Центр.

А вже сьогодні опіку над центром взяла на себе районна влада, яка коштом районного бюджету придбала тренажери, меблі та лікарське обладнання.