До кінця року тарифи не зміняться

Ми попросили Київського міського голову прокоментувати ситуацію щодо можливого підвищення тарифів на житлово-комунальні послуги.

– Ми цього року не передбачаємо підвищення тарифів у житловій, комунальній сферах чи на транспорті, – відповів Олександр Омельченко. – Місто перевиконало показники бюджету за дев’ять місяців і підтримало з надходжень усі комунальні підприємства. На наступну сесію Київради буде винесено питання дотації всіх комунальних підприємств, транспорту, медицини, освіти, а також збільшення видатків за програмою «Турбота», на харчування в лікарнях, сирітських будинках за рахунок тих коштів, які держава повернула Києву – 547 мільйонів гривень.

У складнішій ситуації перебувають виробники борошна і хліба. Середня ціна «Українського» хліба по країні – 1,5 гривні і батона – 1,64 гривні. У Києві батон коштує 1,1 гривні, а «Український» – 1,2. Ми виділили з бюджету 4 мільйони гривень на покриття збитків у цій галузі, адже два міські хлібозаводи вже стали збитковими. Підтримаємо кредитну систему, і до кінця року ціни на хліб і борошно збережемо стабільними. Зерна в нас є включно по березень. Але за останні два тижні ціна за тонну пшениці зросла на 57 гривень. Пшениця пливе або на колесах їде за межі держави. За попередніми прогнозами, наступного року із зерном буде напружена ситуація. Замислюємося і над цією проблемою.