Платники страхових внесків – роботодавці

Інформація для страхувальників Шевченківського та Подільського районів

До уваги керівників підприємств, установ та організацій, фізичних осіб – підприємців, які використовують найману працю, та які пройшли державну реєстрацію до 1 липня 2005 р.

Подільська міжрайонна виконавча дирекція КМВ ФСС з ТВП доводить до вашого відома, що обов’язок своєчасної реєстрації як платника страхових внесків до Фонду соціального страхування з тимчасової втрати працездатності покладено на роботодавця, що визначено п.2 ст.27 Закону України «Про загальнообов’язкове державне соціальне страхування у зв’язку з тимчасовою втратою працездатності та витратами, зумовленими народженням та похованням» №2240-ІІ від 18.01.01 р.

Також нагадуємо, що порушення роботодавцем встановленого Законом порядку реєстрації передбачає відповідальність, яка визначена ст. 1655 «Кодексу України про адміністративні правопорушення», та тягне за собою накладання штрафу від восьми до п’ятнадцяти мінімумів доходів громадян.

Із 1 липня 2005 року відповідно до доручення Президента України від 1 червня 2005 року щодо запровадження порядку реєстрації суб’єктів підприємницької діяльності за принципом «Єдиного вікна» введено в дію Тимчасовий порядок взяття на облік, реєстрації та зняття з обліку в органах Фонду соціального страхування з тимчасової втрати працездатності юридичних осіб та фізичних осіб-підприємців як страхувальників.

Взяття на облік юридичних осіб здійснюється робочими органами фонду соціального страхування з тимчасової втрати працездатності на підставі повідомлення з Єдиного державного реєстру від Шевченківської або Подільської у м. Києві районних адміністрацій. Повідомлення про реєстрацію в органі Фонду юридична особа отримає у державного реєстратора райдержадміністрацій.

Взяття на облік фізичних осіб-підприємців, які використовують найману працю, здійснюється Подільською міжрайонною виконавчою дирекцією КМВ ФСС з ТВП після отримання від центру зайнятості повідомлення про реєстрацію трудового договору або декількох трудових договорів. Повідомлення про реєстрацію в органі Фонду фізична особа-підприємєць отримує, згідно з чинним законодавством України.

Для отримання інформації стосовно реєстрації у Подільській міжрайонній виконавчій дирекції КМВ ФСС з ТВП необхідно звернутися за адресою:
м. Київ, вул. Дегтярівська, буд. 53а, 2-й поверх або за телефонами: 453-28-13, 453-27-35, 456-35-81.

Також у місті Києві є ще чотири міжрайонні виконавчі дирекції, а саме: Голосіївська, Святошинська, Центральна і Лівобережна.

Нагадуємо: дата подання звіту за формою Ф-4 ФСС з ТВП за коштами фонду щоквартально, до 20 числа місяця, наступного за звітним періодом.