Матч туру – в Дніпропетровську

Міжусобиця – в Києві

П’ятнадцятий чемпіонат України насправді унікальний: ніколи раніше матчі другого кола не проводилися восени. Але цього разу турнірна весна настала в листопаді. Бо в червні національна команда зіграє прем’єру на мундіалі, тож звичний календарний графік організаторам всеукраїнських змагань довелося відкоригувати заздалегідь.

І саме з цієї причини деякі команди зіграють обидва матчі з особливо принциповими суперниками упродовж одного року. Насамперед мова про столичну міжусобицю та змагання «Дніпра» з «Шахтарем», яке має підвищений рейтинг за будь-яких турнірних обставин. «Арсенал» і «Динамо», звичайно, в різних «вагових категоріях», але тільки одного разу справжньої боротьби між ними не склалося. Зате в інших випадках і за безкомпромісністю суперництва, і за непередбачуваністю результату київське «дербі» таки нагадувало відповідники з англійської прем’єр-ліги чи італійської серії «А». Схожа ситуація й нині: «Динамо» виграло сім зустрічей поспіль, а муніципальний «Арсенал» не може взяти гору над опонентом у шести останніх за часом поєдинках. Але каноніри, отримавши в наставники легендарного динамівця з 80-х років минулого століття Олександра Заварова, готові перервати обидві серії – свою невтішну і переможну конкурента. Про безпідставність цих прагнень говорити не варто бодай тому, що саме тренер з динамівським минулим – зрозуміло, Олександр Баранов – найпершим з наставників «Арсенала» відібрав очки в іменитого «Динамо». Заварову таки є що і кого наслідувати… Зміни на тренерському містку мають стати в пригоді й «Дніпру». Вадим Тищенко, який виконує обов’язки «головного» в дніпропетровській команді після відставки Євгена Кучеревського, не програв жодного з чотирьох матчів. І, звичайно, не має наміру здаватися гірникам без бою й завтра: вибувши з кубкових перегонів, дніпряни позбавили себе вибору шляхів до футбольної Європи, а отже, мусять відтак боротися за кожне турнірне очко, щоб опинитися в так званій зоні УЄФА за підсумками календарного змагального циклу. Зважаючи на це, «битва іменитих» у Дніпропетровську обіцяє стати головною в турі: безкомпромісність і непередбачуваність результату в ній гарантована…

З-поміж інших матчів ігрового дня варто виокремити принципову зустріч «Кривбасу» та «Металіста» в Кривому Розі, а також гостини «Таврії» в харківських муніципалів. Останній поєдинок може стати останнім у ролі наставника таврійців для нашого земляка Олега Федорчука.