Для будівельників– режим особливий

Територіальне управління Держпромміськнагляду в Києві проаналізувало стан травматизму в будівельній галузі столиці та області за друге півріччя 2005 року. Статистика засвідчила: збільшилася кількість нещасних випадків із летальним кінцем через падіння потерпілих з висоти. Лише в жовтні 6 із 8 робітників на будівельних майданчиках столиці загинуло через відсутність колективних та індивідуальних засобів захисту.

Саме тому на вимогу Держпромміськнагляду територіальне управління Києва ввело із 7 листопада особливий режим. Для всебічного охоплення перевірками більшості будівельних майданчиків, яких в столиці понад двісті, до щоденної роботи залучено інспекторів інших видів нагляду, які пройшли навчання та стажування в досвідчених фахівців-будівельників. У перший же день перевірки під час обстеження будівельного майданчика висотного житлового комплексу на вул. Воздвиженській у Подільському районі Києва, де працюють БМУ-2 і БМУ-4 Київміськбуду-1 імені Загороднього та ЗАТ «Лігобуд», виявлено відсутність захисних огорож на монтажних горизонтах, відкриті ліфтові шахти, не було і блокуючих пристроїв на бетонозмішувальних станціях. Роботи на об’єкті було негайно припинено, винних посадовців притягнено до відповідальності.

За тиждень держінспектори перевірили 18 об’єктів у Подільському, Голосіївському, Печерському, Дарницькому, Солом’янському та Оболонському районах, видали 20 розпоряджень про усунення порушень. Роботи тимчасово зупинено на 37 будівельних майданчиках. Притягнуто до відповідальності 17 посадовців.

Інф. «ВК»