Щоб жоден інвестор не потерпів

Особливої актуальності нині набуло питання подальшої долі будівництва проблемних об’єктів. Що пропонує інвесторам Київрада взамін на спокій громадськості, позавчора на брифінгу розповів заступник голови КМДА – начальник Головного управління земельних ресурсів Анатолій Муховиков.

Як відомо, нещодавно сесія Київради скасувала скандальні рішення про передачу певних земельних ділянок під забудову. Звісно, що це аж ніяк не припало до душі тим, хто вклав кругленькі суми в уже відмінене будівництво. Що ж зробити, аби задовольнити всіх – і інвестора, і обурену громадськість?

– Позиція влади така – щоб жоден забудовник не потерпів! – наголосив Анатолій Миколайович. – Нині троє з інвесторів сказали, що готові переглянути проекти будівництва і відкоригувати їх – зробити інше цільове використання чи зменшити поверховість.

Щодо альтернативних ділянок під забудову, то їх уже запропонували тим, хто погодиться на «переїзд». Нині інвестори ретельно вивчають пропозиції. Найголовніша проблема – компенсація втраченого: часу, коштів, зусиль…