Після поцілунку і горло не промочиш

У той час, як частина українців почала висловлювати своє «фе» законові України щодо заборони паління в людних місцях, Держдума Росії пішла ще далі, ухваливши  в третьому читанні поправку, що встановлює відповідальність за розпивання пива у громадських місцях. І це майже одразу після заборони цілуватися.

Відповідно до документа, «за розпивання алкогольної і спиртовмісної продукції з об\'ємною часткою спирту нижче за 12 відсотків  на вулицях, стадіонах, у парках, а також у громадському транспорті й інших громадських місцях, за винятком організацій торгівлі й закладів громадського харчування, де дозволено продаж алкогольної продукції на розлив», пропонується запровадити штраф від 1 до 3 мінімальних розмірів оплати праці.

Цікавим є й те, що парламентарії забули включити до списку заборонених для розпиття на вулицях такі «популярні» напої, як горілка та коньяк…

Правозахисна організація провела дебати серед відомих росіян на тему «А що ви заборонили б росіянам?»

Аліна Кабаєва, Олімпійська чемпіонка з художньої гімнастики: «Я б заборонила обговорювати по телебаченню політику, і зокрема діяльність нашого президента. У нас ще не Америка, ми не доросли до їхнього рівня демократії. Вони там можуть робити зі свого президента клоуна, а в нас не можна. Я не хотіла б, щоб по телебаченню йшли кримінальні програми. Для чого людям травмувати психіку? Моя б воля, я не дозволила б показувати кадри трагедії в Беслані в денний час. Тому що батьки бояться відпускати дітей у школу».

Сергій Овчинніков, воротар футбольного клубу «Локомотив» та збірної Росії: «Пити пиво в громадському місці все ж краще, ніж ховатися по під\'їздах і сьорбати з пляшки якийсь дешевий коньяк або горілку, як це робили ми в молодості. Наша країна нарешті почала «злазити» з горілки, а ми знову її цими законами повертаємо в минуле. Що стосується телебачення, то мені здається, людина може сама вирішувати: що їй дивитися, а що ні. А дітей захищати від якихось непотрібних програм повинні батьки, а не депутати».

Сергій Бабурін, віце-спікер Держдуми: «Я запровадив би найсуворіше покарання для тих, хто підглядає в замкові шпарини. Щоправда, будь-яка заборона породжує інтерес. Чим більше в суспільстві заборон, тим більше заборонених плодів, яких, наприклад, молоді хотілося б спробувати. Слід заборонити порушення громадського порядку, зазіхання на суспільну моральність, втручання в приватне життя».