Бах: уперше українською

Київський симфонічний оркестр і хор Роджера МакМерріна – колектив унікальний. Ним керує американець, серце якого, як каже сам маестро, вже давно стало українським.

Це найбільший приватний оркестрово-хоровий колектив у нашій країні. У його складі – 90 співаків та  більш як 60 музикантів. У репертуарі – найвидатніші твори світової класики: «Реквієми» Моцарта, Верді, Берліоза, Брамса, Дев’ята симфонія Бетховена, кантати і Бранденбурзькі концерти Баха, «Ілія» Мендельсона (сценічна версія українською мовою). Восени минулого року колектив здійснив своє сьоме турне по США. Як і під час попередніх щорічних гастролей, виступали в найбільших  концертних залах Америки, зокрема в уславленому «Карнегі-холі» в Нью-Йорку. В гастрольній програмі, крім західної класики, було багато й музики видатних українців – Бортнянського, Березовського, Леонтовича, Стеценка.

І ось ще  одна яскрава прем’єра. У  програмі концерту, що відбудеться 28 листопада в Будинку органної та камерної музики, колектив представить «Страсті за св. Іоаном Богословом» Й.С.Баха. Цей твір уперше в історії прозвучить українською мовою.