Київська «Попелюшка» – в Німеччині

Всевладні музи проклали дорогу від Київського державного музичного театру для дітей та юнацтва, що на Подолі, аж до Німеччини. Вже вчетверте наші артисти вирушили на гастролі, що триватимуть із 23 листопада до 17 грудня.

Цей театр, у репертуарі якого близько п’ятдесяти вистав: опери, балети, мюзикли, музичні казки, симфонічні та вокально-симфонічні твори, збирає глядачів із найрізноманітнішими смаками, дорослих і юних. У гастрольній програмі балетної трупи – «дорослий» репертуар, вісім балетів. Це – «Лебедине озеро» і «Лускунчик» П.Чайковського, «Жізель» А.Адана, «Кармен-сюїта» Ж.Бізе-Р.Щедріна, «Болеро» М.Равеля… Ці вистави з великим успіхом київські артисти торік показували німецьким глядачам, які вже стали їхніми великими шанувальниками. А ось «Попелюшка» С.Прокоф’єва поїхала до Німеччини вперше.

Гастролюють п’ятдесят посланців театру. Це сорок артистів балету, поміж них знані солісти – народний артист України Сергій Бондур, заслужена артистка Ірина Гордійчук. Ще – гримери, костюмери, машиністи сцени. Побувають у багатьох містах Німеччини, відбудеться дев’ятнадцять вистав.

Київський державний музичний театр для дітей та юнацтва уже має запрошення від німецької фірми «Мистецька сцена» на гастролі й наступного року. Новинкою для глядачів буде балет «Спартак» А.Хачатуряна.