«Солодкий» роман

Сто років тому місто Львів називали кондитерською столицею Європи. Шоколадки і цукерки «Світоча» на прилавках магазинів не залежувалися, їх сприймали французи й німці як солодку візитівку України. На початку третього тисячоліття Україна стала примірятися до європейських стандартів. Чи не відіб’ються ці «стандарти» на наших смаках і на смаку вітчизняного шоколаду?

Відповідає менеджер кондитерського бізнесу компанії «Нестле Україна» Павло Патира: «Компанія «Нестле» займає одну із провідних позицій на українському кондитерському ринку. За підсумками минулого року частка компанії «Нестле Україна» зросла до 25 відсотків. А це, погодьтеся, немало! Лише за дев’ять місяців 2005 року обсяг продажу наших виробів зріс на 28 відсотків і становить 306 млн. гривень».

– Пане Павле, на початку березня ваша компанія порадувала наших ласунчиків випуском шоколадних наборів «Nestle Gold Chocolate». Коробка у вигляді «книги» з асорті преміум-сегменту знайшла своїх шанувальників практично у всіх регіонах України. У жовтні цього року ви запропонували продовження «преміального роману» і випустили чотири нові шоколадні плитки.

– Як з’ясувалося, класику полюбляють усі. І не тільки у свята. Тож і не дивно, що на додачу до улюблених цукерок ми вивели на український ринок новий вишуканий продукт. Виняткового смаку плитки «Nestle Gold Chocolate» набули завдяки оригінальній рецептурі і чіткому дотриманні золотих стандартів швейцарського шоколадного мистецтва.

– Мистецтво вимагає жертв. А чи не вдарить воно по кишені звичайного українського покупця?

– Якісний продукт не може бути дешевим, але ж скупий платить двічі. Рекомендована ціна для роздрібної торгівлі – 4.3 грн. Для стограмової плитки нового формату це не дорого. До речі, така сама шоколадка у Швейцарії і Франції коштує приблизно 2 євро.

– На відміну від звичайних плиток ці видаються більшими за розміром.

– Ми довго працювали над дизайном. І дійшли висновку: нестандартний, дещо більший розмір одразу впаде в око. А вишукана форма ушляхетнює продукт. Та й смак цього шоколаду особливий.

– Напередодні дня Святого Миколая діти охоче замовлятимуть такий подарунок?

– Вони від нього не відмовляться і нині. А на свята і поготів.