Примирення можливе

Революцію на Майдані творило чимало молодих. Тепер різні партії намагаються заохотити нове покоління, аби воно й надалі брало активну участь у політичних подіях. Із цією метою у столиці створено міськорганізацію Молодіжного союзу «Наша Україна».

На засідання з цього приводу прибули привітати потенційних членів партії їхні старші колеги із Народного союзу. Так, лідер фракції у Верховній Раді Микола Мартиненко зауважив, що нині середній вік членів партії – 35 років. Він повідомив, що політрада Народного союзу «Наша Україна» ухвалила рішення почати перемовини із Юлією Тимошенко, аби об’єднатися із її блоком перед виборами. На думку депутата, відновлення команди цілком можливе. Підтримує колегу й депутат Борис Безпалий. За його словами, переговори мали завершитися до 22 листопада, щоб перед громадою оголосити про єднання.

Борис Безпалий бачить два варіанти примирення. Перший – іти паралельними курсами, як планувала Юлія Тимошенко, і об’єднатися вже у Верховній Раді заради створення уряду. Другий варіант, прихильником якого є сам Безпалий, – формування єдиного виборчого списку. На початковій стадії виборчої кампанії блок може очолити і Віктор Ющенко.

Не полишають надії на відновлення коаліції і молоді члени НСНУ. Приміром, колишній охоронець наметового містечка, а нині член Шевченківської райорганізації Молодіжного союзу «Наша Україна» Богдан Буткевич упевнений: «Об’єднання залежить від того, чи захочуть колишні партнери забути про свої політичні амбіції».