Робили добро щиро

Із 14 по 20 листопада цього року в 16 містах України відбулася міжнародна благодійна акція «Всесвітній день допомоги дітям в «МакДональдз». 150 тисяч відвідувачів і працівників «МакДональдз» зібрали 404 тисячі гривень і передали ці кошти на реконструкцію комплексу сімейних кімнат у відділенні дитячої онкології Інституту онкології АМН України.

Традиційно до цієї акції долучаються відомі спортсмени, зірки естради та телебачення, громадські діячі, всі, хто приходить до закладів «МакДональдз» купувати продукцію, гроші від реалізації якої йдуть на допомогу дітям. Подаємо їхні думки про благодійництво:

Григорій Климнюк – керівник відділу дитячої онкології Інституту онкології АМН України: «У відділенні реабілітації – діти з багатьох міст України. Вони приїхали в Інститут на обстеження або перебувають під наглядом лікарів після інтенсивної терапії. На жаль, стан палат незадовільний. Саме тому нам потрібно провести термінову реконструкцію. Сподіваюся, добродії в Україні ще не перевелися».

Ігор Дєлов – генеральний директор компанії МакДональдз Юкрейн: «Міжнародну програму корпорації «МакДональдз» з будівництва сімейних кімнат реалізовано у 10 країнах світу. Упевнений, що в Україні ми зможемо вдало використати наш міжнародний досвід і разом із Міжнародним фондом «Україна 3000» створити для маленьких пацієнтів Інституту онкології нормальні умови для тимчасового проживання в період реабілітації або обстеження. Під час акції було куплено 130 тисяч 926 «долоньок» і 26 тисяч 998 сандвічів Біг Мак на суму близько 229 тисяч гривень».

Лілія Подкопаєва – олімпійська чемпіонка, посол доброї волі ООН: «Бути добрим не просто приємно. А відчуття своєї причетності до благодійництва словами не передати. Під час акції я працювала за касою «МакДональдз» на Хрещатику. Бачила тисячі добрих розумних людей. Вони щиро робили добро і ні про що інше не думали».

Фагот – лідер гурту «Танок на Майдані Конго»: «Люди, усміхайтеся, будьте добрими. Даруйте одне одному радість спілкування. Беріть добро в обидві долоні!»
Ігор Пелих – телеведучий: «Що таке благодійництво? Не будемо занурюватись у словники! Це стан душі на сто відсотків!»