«Олімпійський» спокій інвесторам тільки сниться

Болюче питання забудови центральної частини столиці ще й досі потребує вирішення. Але як зробити так, щоб догодити «обуреним» і не відлякати інвестора? Нині громадськість непокоїть майбутній кількаповерховий центр на Спортивній площі перед НСК «Олімпійський».

Найзатятіше проти цього будівництва виступає Федерація футболу України, позаяк майбутній комплекс створюватиме незручності для вболівальників. Наголошується й на тому: чи не виникне проблем з евакуацією глядачів у разі потреби?

Днями на прес-конференції в Інформагентстві «Інтерфакс Україна» представники литовської компанії-інвестора «НЕСТ-Ханнер» запевнили, що проект будівництва комплексу «не вплине негативно на рух потоків глядачів, котрі виходитимуть зі стадіону». Позицію ж столичної влади виклав заступник голови КМДА Микола Георгієвський. За його словами, 11 листопада було створено робочу групу, до якої увійшли фахівці міністерств із надзвичайних ситуацій, внутрішніх справ, архітектури, будівництва і житлово-комунального господарства, а також представники Служби безпеки України, Федерації футболу, Національного олімпійського комплексу і забудовників. До 15 грудня вона повинна зробити висновок про можливість евакуації вболівальників з «Олімпійського». «Якщо буде виявлено якісь невідповідності, робоча група підготує пропозиції з уточнення проектних рішень, можливо, і реконструкції прилеглої до НСК території», – зауважив пан Георгієвський. І, як запевнив член наглядової ради компанії «НЕСТ-Ханнер» Сергій Рябінін, після рішення, яке ухвалить робоча група, компанія, у разі потреби, готова частково змінити проект, зокрема передбачити додаткові виходи для евакуації людей. «Хоча нині в компанії є всі висновки експертів, котрі дозволяють будівництво комплексу», – наголосив він.

Звісно, що «гальмування» робіт не вигідне інвесторові, особливо тоді, коли вже вкладено чималі кошти. «Нині в реалізацію проекту інвестовано близько тридцяти мільйонів долларів», – зазначив член наглядової ради «НЕСТ-Ханнер» Сергій Овчинников. Він переконаний, що можливий зрив будівництва відлякає від Києва інших потенційних інвесторів.