Ступка–кіноакадемік

Богдан Ступка став членом Європейської кіноакадемії. Він – другий українець, після письменника та сценариста Андрія Куркова, який увійшов до складу цієї організації.

Минулого року фільм «Свої» Дмитра Мєсхеєва було висунуто на здобуття нагород Європейської кіноакадемії – аналог американського «Оскару». Роль Богдана Ступки у цьому фільмі була запропонована як «Найкраща чоловіча роль». На врученні призів у Барселоні пан Ступка був присутній, але нагороди не одержав. Та за правилами Європейської кіноакадемії тим митцям, які були номіновані на її нагороди, але їх не отримали, пропонують стати  членами організації.

Зараз Європейська кіноакадемія нараховує 1600 членів. Саме вони щороку визначають кращих в європейському кінематографі. Відтепер  Богдан Ступка сплачує щороку 150 євро членського внеску, а нещодавно отримав величезну кількість DVD з картинами-номінантами на нагороди за 2005 рік. Зокрема, на звання «Найкращий фільм» претендують стрічки «Брати» (режисер – Сюзанна Бієр), «Таємне» (Міхаель Ханеке), «Заходьте, не стукаючи»  (Вім Вендерс), «Дитина»( Жан-П’єр і Люк Дарденни) , «Моє літо кохання» (Павел Павліковський), «Софі Шолль – останні дні» (Марк Ротемунд). Церемонія нагородження  відбудеться 3 грудня в Берліні.