Глобальна економіка у ракурсі краси

Учора студенти економічного факультету Київського національного університету імені Тараса Шевченка переймалися не лише організацією святкування міжнародного Дня студента, а й набагато серйознішими проблемами. Кафедра міжнародної економіки цього факультету проводила другу міжнародну науково-практичну конференцію. Студенти обговорювали проблеми розвитку внутрішнього ринку в умовах глобалізації.

Учасники форуму, зокрема, дискутували про наслідки вступу України до світової організації торгівлі. Чимало виступів було присвячено розвитку внутрішнього ринку та посиленню конкурентоспроможності національної економіки, змінам в структурі та масштабах зовнішньої торгівлі.

На думку фахівців, такий форум дає змогу провідним ученим у різноманітних галузях економіки обговорити найгостріші проблеми й водночас молодим науковцям висловити нові й, можливо, неординарні думки.

На участь у конференції надійшло близько 320 заявок від провідних вчених і фахівців-економістів, представників іноземних посольств і представництв закордонних компаній з України, Іраку, Китаю, Білорусі, В’єтнаму.

Студенти ж на перервах між лекціями влаштували конкурс краси «Міс економістка-2005». Серед членів журі, яке оцінювало 9 конкурсанток – учасниць фінальної частини конкурсу, – відомий телеведучий Ігор Пелих та солістка гурту «Таліта Кум» Юлія Міщенко.