Банкова стане пішохідною

Учорашнього засідання Київради всі чекали з нетерпінням. Маю на увазі як киян, так й інвесторів. Адже обіцяно було остаточно скасувати рішення міського парламенту щодо передачі земельних ділянок, навколо яких виникли конфлікти.

Незважаючи на спроби деяких депутатів, які є інвесторами чи керівниками будівельних фірм, знову перенести питання на наступні сесії, рішення таки ухвалили. Тож земельні ділянки на вулицях Чорнобильській, 9 б-11 б, Немировича-Данченка, 5, Воровського, 41б, Білоруській, 3, Костьольній, 6а, Дарницькому бульварі, 1-3 тощо повернено і зараховано до резерву Київради.

У холі нервували керівники муніципальних газет «Вечірній Київ», «Хрещатик» і радіостанції «Голос Києва» – сесія мала призначити їх на посади головних редакторів. Рішення по всіх трьох кандидатурах – Олександра Балабка («Вечірній Київ»), Геннадія Кириндясова («Хрещатик») і Олександра Кривошеєнка («Голос Києва») – ухвалили позитивне.

Обговорили депутати і статус вулиці Банкової, яку нинішня влада країни перекрила для «простих смертних». Ухвалено рішення перетворити вулицю на суто пішохідну, а перекривати її дозволено лише на час проведення офіційних державних заходів перед будинком Секретаріату Президента України.

Перед початком сесії ми попросили Київського міського голову прокоментувати рішення Подільської райради про скасування районної держадміністрації і створення замість неї іншого виконавчого органу – виконкому.

– У законі 3207, який нині перебуває в Конституційному суді, а наступного року його розглядатиме Верховна Рада, справді, районних адміністрацій в Україні, зокрема й у Києві не передбачено, – відповів Олександр Омельченко. – Замість них будуть виконавчі комітети, які створять відповідні райради. Тому подоляни допустили два порушення. Перше – юридичне, оскільки ще не затверджено закон 3207. Друге – фінансове, оскільки в бюджеті цього року передбачено кошти на утримання лише районної адміністрації.