Водна арена плекатиме чемпіонів

Киян цікавить, які роботи проводяться нині у плавальному басейні Центрального спортивного клубу Збройних сил України, що в столиці на Повітрофлотському проспекті. На це запитання відповідає начальник управління спорту Міноборони Олександр Величко.

– Ведеться капітальна перебудова цієї спортивної арени. Відновлення її – спільний проект двох відомств: Міністерства оборони та Міністерства у справах сім’ї, молоді та спорту. Кошторис робіт – 10 мільйонів гривень. Більш ніж половина із них надійшла від реалізації надлишкового військового майна.

Уже оновлено басейн, повністю замінено базу для проведення тренувань та змагань, зокрема і для високого міжнародного рівня, з плавання, водного пола, стрибків у воду. Обладнання виготовлене у Нідерландах та США фірмами, які спеціалізуються на виробництві такого устаткування.

До речі, плавальний басейн ЦСКА (постановою Кабміну України) визначено як базовий для підготовки олімпійців. Тому консультантами запрошено всесвітньо відомих спортсменів Яну Клочкову, Олега Лісогора, Андрія Сердінова.

Урочисто відкрити оновлену акваарену планується 25 грудня цього року.