Медіа-центр буде на Трьохсвятительській

Учора на брифінгу у мерії заступник голови КМДА, начальник Головного управління комунальної власності Ігор Лисов розповідав про підсумки роботи свого управління за 9 місяців.

Цифри прозвучали цікаві й вражаючі. Ми дізналися, що територіальна громада столиці володіє майном у 21,7 млрд. грн. І цього майна стає дедалі більше за рахунок передачі до комунальної власності відомчих споруд. Лише цьогоріч місто збагатіло на 34 житлові будинки вартістю майже 62 млн. грн.

Заробляє Київ на оренді нежитлових приміщень, дивідендах, відрахуваннях від прибутків і приватизації – тут йдеться про десятки мільйонів гривень.
Коли пан Лисов запропонував ставити йому запитання, кореспондент «Вечірнього Києва» поцікавився:

– Від планів розташування меморіального комплексу жертв голодомору на Володимирській гірці довелося відмовитися через те, що споруду по вулиці Трьохсвятительській хоче повернути у своє володіння церква. Однак тепер цю адресу називають у зв’язку зі створенням столичного медіа-центру. Які насправді перспективи?

– Рішення відмовитися від комплексу на Володимирській гірці не пов’язане із майновими претензіями церкви. Просто це місце не відповідає масштабам, яких потрібно надати символу трагедії геноциду і голодомору в Україні у 30-ті роки. Меморіал буде розташовано на пагорбах поблизу парку Слави.

Нині ж міська влада доклала чимало зусиль, щоб звільнити будинок на вулиці Трьохсвятительській, 4 від орендарів. Їм ми надали близько трьох тисяч квадратних метрів площі. Цей будинок був і надалі перебуватиме в комунальній власності. Ми радилися з журналістами, яким чином зробити на Володимирській гірці медіа-центр. Уже підготовлено розпорядження, за яким у будинку буде зроблено перепланування, і на початку наступного року частина комунальних ЗМІ зможе переїхати у цю споруду. Поряд – іще один будинок площею 3,5 тисячі кв. м, що також у комунальній власності міста. У ньому студентський гуртожиток. Споруда занедбана, треба невідкладно робити її реконструкцію. Там є чудовий внутрішній дворик і перспективи для його подальшого розвитку. Якщо ми створимо медіа-центр на Володимирській гірці, гадаю, це значно підвищить авторитет влади, до роботи у ЗМІ долучаться талановиті журналісти і, зрештою, значно зручніше буде їм висвітлювати події, які відбуваються у центрі столиці. Переконаний, що ці пропозиції буде реалізовано найближчим часом.