Кров на святинях

Режисер Ів Буассе вирішив зняти фільм про клонування, а головним героєм вибрав Ісуса Христа, котрий, як стверджують ізраїльські вчені, помер від тромбоемболії легеневої артерії. Зйомки фільму «Чи можна клонувати Христа?» режисер розпочав із порівняння плям крові, що залишилися на головних християнських святинях.

Вищі церковні власті не заперечують проти наукових пошуків навколо сина Божого. Буассе цікавився і Туринською Плащаницею, в яку тіло Христа загорнули одразу ж після зняття з хреста. Крім того, він обов’язково хоче обстежити туніку, що зберігається в церкві Святого Діонісія в передмісті Парижа Аржантеї. Цей одяг був на Христі під час Його хресного шляху на Голгофу. І, звичайно, поза увагою не залишився Сударіум із собору Спасителя в іспанському місті Ов’єдо, що накривав голову Христа під час покладання Його в труну. На трьох реліквіях збереглися сліди крові, ретельний науковий аналіз якої і знімав француз.

З’ясувалася цікава річ: кров на всіх святинях однакова, причому дуже рідкісної групи – АВ. З усього шестимільярдного населення Землі нині її власниками є менш ніж 1,5 мільйона осіб. До того ж, усі вони живуть в одному регіоні – здебільшого на території Палестини, Йорданії, Сирії і деяких районів Туреччини.
Ів Буассе не виключає, що кров на святинях належить одній людині.

З огляду на несподівану сенсацію, головна тема фільму – клонування – відійшла на другий план.