Рівняння з одним відомим

«Динамо» стало найпершим напівфіналістом

«ДИНАМО» (Київ) – «МЕТАЛУРГ» (Донецьк) – 2:0 (Ротань, 18, Гусєв, 34). Шовковський, Федоров, Ребров (Шацьких, 81), Белькевич (Родольфо, 70), Клебер, Саблич, Ротань, Ринкон (Чернат, 75), Гусєв, Каддурі, Юссуф – Дишленкович, Ткаченко, Чечер, Г`юзелов, Флоря, Зотов, Аліуце (Мелікян, 68), Ристич, Закарлюка, Шищенко (Полянський, 75), Косирін. 5000 глядачів.

Гості з Донецька спробували застукати «блакитно-білих» зненацька, і були неабияк близькими до того, щоб їхні сподівання здійснились уже в дебюті зустрічі. Та Шовковський відбив удар Косиріна з близької відстані, а Шищенку і Закарлюці забракло влучності на вогневому рубежі. «Динамо» Дем’яненка, можливо, як ніхто з його попередників, уміє терпіти пресинг опонента, звільняючись з його жорстких лещат завдяки синхронному маневрові по всій ширині поля. Більше того: складається враження, що кияни в «обіймах» конкурента лише подвоюють ігрову наснагу. Так сталося й цього разу: Ребров з партнерами, охоче взаємозамінюючись і максимально розширюючи груповий маневр, поступово розчистили шлях до чужих воріт, а блискавична триходівка Шовковський – Клебер – Ротань завершилася влучним ударом останнього в ближній кут воріт Дишленковича. Для молодого сербського голкіпера недільний вечір у Києві  взагалі став жахливим, оскільки ще за чверть години він знову пропустив гол у ближній кут. Але цього разу зарадити біді Дишленкович не міг апріорі: звільнившись від візаві на своєму фланзі, Гусєв увірвався в штрафний майданчик «Металурга» і несподівано для всіх буквально «розстріляв» ціль гарматним ударом під перекладину… Надалі гра втратила початкову стрункість, хоча й була достатньо гострою, видовищною та щедрою на голеві моменти до самісінького фінального свистка. Проте «Динамо», забезпечивши потрібний гандикап, не лише збавило оберти, а й знизило рівень ігрової дисципліни в цілому. На щастя, скористатися з надмірної поблажливості фаворита донецький «інтернаціонал» так і не зміг, вибувши  з подальшої боротьби за кубок слідом за своїми земляками з «Шахтаря». Натомість «Динамо» стало найпершим кубковим напівфіналістом  2006 року.

Інші матчі. 23 листопада, середа: «Карпати» – «Ворскла». 18 грудня, неділя: «Металург» Зп – «Кривбас», «Іллічівець» – «Арсенал».