Полігон стріляв і співав

Колись тут, на ракетному та артилерійському полігоні Сухопутних військ біля села Дівички (Переяслав-Хмельницький район Київської області), навчання з бойовою стрільбою проводилися частіше. Сюди із задоволенням їздили високопосадовці й журналісти. неодноразово тут були показові заняття для слухачів військових вузів.

Нині, коли в Міністерстві оборони і Генеральному штабі Збройних сил навчилися рахувати копійку, заходів на полігоні поменшало. Утім, до Дня ракетних військ та артилерії біля Дівичок було свято. Так принаймні назвала пишуча і знімаюча братія стрільби з установок БМ-21 «Град», протитанкової гармати МТ-12 «Рапіра» та міномета ПМ-120. Цього дня полігон жив своїм нормальним напруженим життям. Усе стріляло, а вояки намагалися, щоб снаряди влучали в мішені, і це викликало неабияке задоволення артилеристів. Командири оголошували своїм бійцям заслужені подяки і думали, мабуть, про те, аби такі свята були частіше.

Журналісти ж після навчань мали змогу спробувати сили у стрільбі з кулемета Калашникова, пістолетів – Макарова, Марголіна і Токарева (славнозвістний ТТ). Потім полігон обізвався голосами відомих артистів – над ним лунали пісні.