Владу й опозицію об’єднала пенсія

Не секрет, що депутати мають ледь не всі привілеї, про які можна лише мріяти. І заробітна плата в них висока, і недоторканні вони, і пільг мають доволі. Здавалося б, що їм ще треба? Але ж ні: народним обранцям цього замало. Вони вирішили, що встановлений законом максимальний розмір пенсії 3690 гривень – неконституційний, і звернулися до Конституційного суду.

Тож тепер пенсіонери можуть отримувати й по 100 тисяч гривень. Однак такі гроші – не для звичайного трудового люду, адже перші кандидати на одержання цих пенсій – самі ж народні депутати.

Колишній віце-прем’єр із гуманітарних питань Микола Томенко зазначає, що у Верховній Раді з’явилася віртуальна партія елітних політичних пенсіонерів. Адже із 50 народних обранців, які звернулися до суду, більшість – або вже пенсіонери, або невдовзі стануть ними. І отримають по 18-100 тисяч грн. Найцікавіше в цій історії те, що бажання вирішити це питання об’єднало представників влади й опозиції. Звернення підтримали депутати із Компартії і Руху, Народної партії і Партії регіонів. Причому депутати запевняють, що відновили конституційність: адже Основний закон не обмежує розмір виплат. Хоча на тлі середньої пенсії в Україні, яка становить 384 гривні, такі заяви звучать як знущання над народом.

Служителі Феміди погодилися на вимоги депутатів і тепер теж отримуватимуть високу пенсію. Парламентарії, які все ще залишаються слугами народу, дали своєрідний політичний хабар суддям.