Найбільші боржники – держбюджетники

Грітися у квартирах холодної пори року хочуть усі, а от платити за тепло чомусь не дуже поспішають. З початком опалювального сезону знову не сталося дива – борги як були, так і залишилися.

Начальник Головного управління палива, енергетики та енергозбереження Олексій Демидов під час розширеного засідання колегії КМДА зауважив, що лише міський бюджет розрахувався за всі спожиті енергоносії. Установи ж, які фінансуються з держбюджету, заборгували 4 млн. грн. Найбільшим боржником і надалі залишається житлове господарство. Щодо теплоносіїв, то нині за них завинили 753 млн. грн.

«Приємно тішить лише те, що кияни вчасно платять за спожитий природний газ – на 104,2 відсотка! Хоча це і не означає, що борг зник, він лише зменшився майже на 2 мільйони і наразі становить 23 мільйони гривень», – наголосив пан Демидов. Значно гірша ситуація з розрахунками за житлово-комунальні послуги. За словами начальника Головного управління житлового господарства Віктора Вакараша, від населення недоотримано 332 млн. грн.

Загалом же охарактеризував ситуацію Київський міський голова Олександр Омельченко, який озвучив рейтинги регіонів України з оплати за житлово-комунальні послуги: «Нам має бути соромно, що найбагатший регіон України – її столиця – посідає аж 22 місце з 27!» Хоча й з вини держбюджету…