Ляльковий театр запросить на гостину вчасно

Минулої суботи на будівництво Лялькового театру без попередження приїхав Олександр Омельченко. Хоча для міського голови такі відвідини – правило. Він особисто контролює хід будівництва багатьох важливих об’єктів у Києві. Журналістам «Вечірнього Києва» пощастило опинитися в потрібному місці в потрібний час.

Олександр Омельченко трохи здивувався: «А ви що тут робите?» Цікавимося, чи буде вчасно здано театр в експлуатацію, – відповідаємо. «Буде, – каже міський голова, – і не сумнівайтеся!» І, звертаючись до директора Науково-дослідного інституту проектування міст «Діпромісто» Юрія Білоконя, дає вказівку:

– Треба об’єднати Володимирську гірку із парком навколо Лялькового театру. Це обов’язкова умова. Зробити критий ескалатор до Арки Дружби народів. Можливі й інші варіанти, наприклад, фунікулер або травелатор (доріжка, що рухається). Тиждень на роздуми. Потім – розробка документації. Долучимо до плану наступного року. І ще: тут треба зробити дитячий комплекс. Оті будинки – «Київську троянду» і колишню станцію юних техніків – треба внести до нього.

Олександр Омельченко поїхав на наступний об’єкт, а ми попросили Юрія Білоконя розповісти, на якій стадії будівництво Лялькового театру.

– Баштовий кран уже демонтовано, оскільки монтажні роботи завершено. Останні штрихи – благоустрій прилеглої території. Фасади театру готові. Ведуть роботи в інтер’єрах: укладають підлогу, оздоблюють стіни. Взялися за роботу художники – працюють над створенням панно. Їх буде чотири – на сюжети українських казок. Попередньо провели кілька художніх рад, обговорили ідеї. Завершуються роботи у залах для глядачів. Один із них на 350 місць, а другий – на 180, а ще є зал для  репетицій. Буде чимало гримерних, на першому поверсі – кав’ярня, музей ляльок, великий акваріум із морськими рибами. До 19 грудня – дня Святого Миколая завершимо всі роботи, і залишиться урочисто відкрити Ляльковий театр. Оті два будинки, про які казав Олександр Омельченко, увійдуть до дитячого музейного комплексу. Йшлося і про зручності глядачів – будемо проектувати або ліфти, або ескалатор з Європейської площі. Ці роботи плануємо виконати наступного року.