«Чайники» хай ходять пішки

Як повідомили у відділі профілактики столичного управління ДАІ, туман, що огортає Київ уже п’яту добу, негативно вплинув на умови дорожнього руху. Одначе, хоч як це парадоксально звучить, кількість дорожньо-транспортних пригод, де були травмовані люди, зменшилася.

– У понеділок – перший день, коли погодні умови погіршилися, – кількість потерпілих у ДТП – 6 осіб, – каже співробітник відділу Олександр Ковалевський. – А зазвичай фіксується 7-8 осіб щодоби. Наступного дня – 8 листопада – в місті зафіксовано лише 1 ДТП, де травмувався пішохід. Ушкоджень він зазнав незначних. У середу різко зменшилася загальна кількість аварій. Співробітники ДАІ зафіксували 103 випадки. Для порівняння, 2 листопада, коли погодні умови були значно кращі, зареєстровано 166 аварій. Тож висновок такий – водії за умов обмеженої видимості стали їздити обережніше.

Незважаючи на позитивний вплив «лондонської» погоди та обережність столичних водіїв, фахівці державтоінспекції все ж таки рекомендують власникам авто з невеликим стажем керування скористатися громадським транспортом, а водіям досвідченим радять ще раз переконатися в справності протитуманних, габаритних вогнів та перевірити роботу стоп-сигналів, аби їхні авто були помітні в тумані.