Від бійки до бійки

Прогресивна соціалістична партія України подала в суд на нашу державу, а до Ради Європи та інші міжнародні організації – поскаржилася на журналістів.

Держава, як розповіла лідер партії Наталя Вітренко, завинила, бо міліціонери під час бійки на Хрещатику перешкодили колоні ПСПУ 15 жовтня пройти заявленим маршрутом до Європейської площі. Журналісти ж не показали і не написали про акцію прогресистів 6 листопада з нагоди 62-ї річниці визволення Києва. «Маса телеканалів знімала акцію. Де сюжети?! Які газети написали?! Усі розпласталися перед проамериканським режимом. В Україні встановлено неофашистську цензуру. Так приходили режими Муссоліні, Гітлера!» – кричала на прес-конференції Наталя Михайлівна. А Володимир Романович, її найперший соратник, дорікав Віктору Ющенку, що той, мовляв, слухає поради лише дружини-американки. Дісталося від товариша Марченка й «імпотентному парламенту».

Суд проти держави, за словами Марченка, перетвориться у політичний процес проти ОУН-УПА, а також, мовляв, у його ході з’ясують, хто давав міліції команду перешкоджати Вітренко – Луценко чи Ющенко.

А ще ПСПУ подала у столичну мерію заявку на чергову свою акцію – «Прогресивний Майдан». 20 листопада, за словами Вітренко, до Києва на «поминки брехливого майдану» вона запросила до 20 тисяч осіб із регіонів України. Вони скандуватимуть «Фашизм не пройде!» і «Росія, Україна, Білорусь!»
Не виключено, що й цього разу буде бійка. Адже 20 листопада на майдані Незалежності свою акцію мають намір провести «польові командири» Помаранчевої революції Володимир Філенко й Тарас Стецьків.

До слова, під час акції, яку проігнорували журналісти, теж була бійка. До підніжжя пам’ятника генералу Ватутіну молоді прогресивні соціалісти хотіли кинути прапори ОУН-УПА. Але, як сказав В.Марченко, прибігли «молоді бандерівці, пацанва» і зчинилася бійка.

Що ж, у кожного свій шлях до виборів.