«Херсонщина» розширюється

Херсонське земляцтво в місті Києві, яке об’єднало більш як 500 вихідців із цього південного краю, провело чергові звітно-виборні збори. Цікаво: одне з питань, що стояло на зібранні, – про реорганізацію і розширення «Херсонщини».

Річ у тім, що громадянин США Олександр Капуста, уродженець Херсонщини, під враженням нещодавньої поїздки на свою малу батьківщину, звернувся до ради земляцтва «Херсонщина» у м. Києві з проханням прийняти його в члени цієї громадської організації.

Такі ж заяви надійшли і від громадян Росії, кровних херсонців, Миколи Гореликова, Сергія Покладова, Федора Миропольського. На це зібрання прибула і делегація херсонського земляцтва «Таврія» у Москві на чолі з генерал-майором Миколою Гореликовим.

Узяла участь у зборах і делегація з Херсонської області на чолі з головою правління Каховського заводу електрозварювального устаткування Героєм України Ярославом Микитіним. Збори вирішили реорганізувати громадську організацію земляцтво «Херсонщина» у м. Києві в міжнародну громадську організацію «Земляцтво «Херсонщина».

Затвердили Статут організації, президентом земляцтва обрали Андрія Снігача – завідувача секретаріатом комітету з питань регламенту, депутатської етики та організації роботи Верховної Ради України. Віце-президентами – Володимира Тимошенка – генерала СБУ, Миколу Гореликова – керівника земляцтва «Таврія» (Москва), Михайла Кушнеренка – директора представництва в місті Херсоні.

«Херсонщина» розширюється, аби не тільки в горі й радості підтримувати земляків, які нині мешкають далеко від рідного краю, а й громадою допомагати малій батьківщині – Херсонщині, щоб піднімалася вона економічно й духовно.